Aktuelt | Sist oppdatert: 01.06.2023, 10:07

Reiserapport: Varangerhalvøya

I diplomoppgaven sin, studerer Sigrid Lyche Strandvoll og Jenny Fausa Torvik bruk av lokale naturmaterialer i kombinasjon med gjenbruk av eksisterende bygningsmaterialer og strukturer.

Programmet for diplomprosjektet er en offentlig bygning i Berlevåg, Finnmark. Ved å kartlegge ressursgrunnlaget som finnes på det gitte stedet ville Sigrid og Jenny skape et materialatlas som skal bli utgangspunktet for prosjekteringen. Oppgaven skal utforske og utfordre hvordan vi kan jobbe med arkitektur på en måte der menneskets bruk av klodens ressurser skaper økologisk balanse, og ikke omvendt.

Sigrid og Jenny sitt ønske om å jobbe med Varangerhalvøya kommer fra spenningen rundt det røffe, arktiske klimaet, det knappe ressursgrunnlaget og særegne landskapet, i kombinasjon med utfordringene rundt fraflytting.

Gjennom samtaler med lokalbefolkning og kommunen avdekket Sigrid og Jenny behov og ønsker for stedet. Arbeidet med ressursatlaset for Berlevåg ble muliggjort gjennom registrering og kartlegging av ressursene som finnes i området.

Les hele reiserapporten her.


Som studentmedlem i AFAG, kan du søke om reisestipend på inntil 2000 kr i forbindelse med diplomprosjektet ditt. Les mer om reisestipend her.

Her finner du eksempler på tidligere rapporter.