Medlemskap i AFAG | Sist oppdatert: 08.01.2021, 14:06

Kontingent

Ordinær kontingent per kalenderår er kr 4600 med to innbetalinger i året. Nyutdannede betaler halv kontingent de tre første årene etter eksamen.

Kontingenter fra januar 2021

Ordinær medlemskontingent -  kr 4.600
Redusert kontingent 25 % - 3.450
Redusert kontingent 50 % - kr 2.300
Redusert kontingent 80 % - kr 920
Pensjonistmedlemsskap - kr 375

Nyutdannede betaler 50 % de tre første årene etter endt utdanning (kr 3.450) 

Studentmedlemskap

  1. Studentmedlemskap inkl. gratis reiseforsikring – kr 375
  2. Studentmedlemskap inkl. gratis ulykkesforsikring – kr 375
  3. Studentmedlemskap inkl. reise- og ulykkesforsikring – kr 525
  4. Studentmedlemskap inkl. reise-, ulykkes- og innboforsikring – kr 800
  5. Medlemskap uten forsikring - kr 375

Kontingenten gjelder for et kalenderår. 

Du finner mer informasjon om forsikringene her.
 

Redusert kontingent

Dersom spesielle forhold inntreffer, som at du er arbeidssøkende, har blitt permittert eller at enkeltmannsforetaket ditt midlertidig har lav inntjening og du ikke får tatt ut lønn, så kan du søke om redusert kontingent. Vilkåret for at du kan få redusert kontingent er at du sender oss en søknad der du vedlegger relevant informasjon om inntekt og andre ytelser. Hvor stor reduksjon du får avhenger av hvilken inntekter og ytelser du til sammen mottar. Det gis ikke reduksjon for inntekter som er høyere enn 5G (G er pr. 5. mai 2020 på kr. 99 858). Ferdig utdannede får fast 50 % redusert kontingent de første tre årene etter at de er ferdig med studiene og behøver ikke søke. Søknad om redusert kontingent gjelder som hovedregel for et år.

Retningslinjer for redusert kontingent finner du her. 
 

Redusert kontingent som følge av permittering under koronapandemien

Under koronapandemien er det flere medlemmer som har blitt helt eller delvis permittert. Forbundsstyret har besluttet at søknader om redusert kontingent kan innvilges for inntil tre måneder ad gangen, og som følger kontingentkvartalene i Arkitektenes fagforbund. Også for slike søknader gjelder at vi må motta relevant informasjon fra søkeren. Her trenger vi foruten lønnsslipp fra siste måned også permitteringsvarselet fra arbeidsgiver.

Alle søknader om redusert kontingent sendes til linda@afag.no
 

eFaktura eller AvtaleGiro

Når du velger AvtaleGiro får du kvartalvise trekk av kontingent og du slipper å tenke på registrering og forfallsdato. Du kan endre både forfallsdato, beløp og belastningskonto på AvtaleGiro i nettbanken din.

Når du har AvtaleGiro får du kvartalsvise trekk av kontingenten og du slipper å tenke på registrering og forfallsdato, alt skjer automatisk. Du kan endre både beløp og belastningskonto på AvtaleGiro i nettbanken din, i tillegg til at du kan stoppe den. Du får dessverre ikke mulighet til å skrive ut en faktura i papir til eventuelt regnskap, men send oss en e-post så er vi behjelpelige med dette.

Hvis du velger eFaktura vil du kun få to fakturaer i året. Du må selv bekrefte regningen i nettbanken og du har på den måten god kontroll og du har også mulighet til å skrive den ut ved behov. Medlemsnummeret ditt er din eFaktura-referanse.

Hvis du ønsker eFaktura i fremtiden må du slette avtalen om AvtaleGiro hvis du tidligere har takket ja til begge deler. 
 

Konfliktfondet

Alle nye medlemmer med unntak av studenter og pensjonister, skal betale et fastsatt engangsbeløp til konfliktfondet, for tiden på kr 300.

 

 

Relaterte artikler

Medlemsfordeler

Publisert: 08.01.2021

Et medlemskap i AFAG gir deg en rekke medlemsfordeler:

Les mer

Akademikerne vokser

Publisert: 19.11.2019

Akademikerne har hatt en medlemsvekst på totalt 4,7 prosent så langt i år. Det betyr nesten 10 000 flere medlemmer. Arkitektenes fagforbund har vokst med 4,8 % i samme periode. 

Les mer

Verv en medstudent i høst!

Publisert: 03.10.2019

Verver du en venn eller en medstudent i oktober eller november mottar du AFAGs sitt bærenett med flaske eller reduksjonsstav. 

Les mer