Aktuelt | Sist oppdatert: 18.11.2019, 10:39

Ledighetstallene for oktober

AFAG registrerer en svak oppgang i ledighetstallene mellom september og oktober. Det totale antallet ledige arkitekter i oktober var 129. 

Svak oppgang

AFAG observerer at antallet helt ledige arkitekter har økt fra 81 i september til 85 i oktober. Antall delvis ledige arkitekter har steget fra 38 til 39 i den samme perioden. AFAG obsererver et stabilt og godt marked for landskapsarkitekter, og det er kun 5 ledige landskaparkitekter på markedet i oktober ifølge tallene fra NAV.

Tallene for oktober 2019 markerer en svak oppgang i ledighetstallene sammenlignet med innrapporterte tall fra samme tid i fjor. I oktober 2019 var det totalt 129 ledige arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter, mot 117 i oktober 2018. 

Vi gjør oppmerksom på om at AFAG månedlig mottar ledighetstallene fra NAV. Fra september 2014 gjorde NAV policyendringer slik at de nå ikke lenger skiller mellom ledighetstallene for arkitekter og interiørarkitekter. I tillegg blir også beholdninger med mindre enn 4 erstattet med * i tabellen. Dette gjør det vanskelig å sammenligne vår tidligere tabell med de nye tallene. Dette er grunnen til at vi har laget en ny tabell, men de tidligere tallene vil fortsatt være tilgjengelig på våre nettsider. Nyutdannede er ikke inkludert i NAVs ledighetstall.