Aktuelt | Sist oppdatert: 17.03.2020, 10:53

Avlyst / Forhandlingskurs for tillitsvalgte i kommunal sektor 26. mars

AFAG inviterer deg som er ny eller erfaren tillitsvalgt i kommunal sektor til dagskurs i forhandlinger for tillitsvalgte.

Kurset er dessverre avlyst grunnet utbruddet av Koronavirus. Vi vil arrrangere et nytt kurs når situasjonen har stabilisert seg. 


Er du en god forhandler?
Vi forhandler alle på daglig basis, gjennom jobb, med familie, på fritiden og andre arenaer. Som tillitsvalgt i AFAG forhandler du lønn for dine kolleger og deg selv. Dette er kurset for deg som ny eller erfaren tillitsvalgt som skal i gang med lønnsforhandlinger, og som ønsker å styrke bevisstheten omkring det å forhandle.     

Hovedfokuset for kurset er faglig forhandlingspåfyll, i sammenheng med at tillitsvalgtrollen innebærer påvirkningsarbeid overfor arbeidsgiver.

Program

Tid: Torsdag 26. mars kl. 09:30 - 16:00.
Sted: Arkitektenes Hus, Salen, Josefines gate 34
 

Kursholdere fra AFAG er forhandlingsrådgiver Hege Sandhaug og advokat Robert Kjøsnes. De vil begge presentere nyttige tips og betraktninger inspirert blant annet av Harvard-metoden innen forhandlinger. Begge deltar i presentasjoner, den parvise øvelsen, i rollespill/gruppearbeid, og i oppsummeringen. 


09.30 - 10.00             
Registrering og kaffe/te/frukt

10.00 - 10.15             
Velkommen og introduksjon: Per Christian Opsahl, Generalsekretær

10.15 - 10.45              
Kort om forhandlinger. Parvis øvelse: Pianospilleren. Hvert par får 15 minutter til å løse oppgaven. Hvordan løste de to naboene situasjonen?

11.00 - 13.15              
Presentasjon forhandlingsteknikk, inspirert fra Harvard-modellen knyttet opp mot lønnsforhandlinger 2020

13.15 - 14.00             
Lunsj

14.00 - 15.15
Jobbing i forhåndsinndelte grupper med arbeidsgivere og tillitsvalgte relatert til lønnsoppgjøret 2020 (basert på en fiktiv sak). Arbeidsgiver leder årets lokale lønnsforhandlinger, der både lønn og arbeidstid er blant forhandlingspunktene. AFAGs tillitsvalgte er sterkt representert!

15.15 - 16.00
Gjennomgang av oppgaven og avslutning. Vi hører deltakernes inntrykk fra gruppearbeidet og vi oppsummerer læringsmålene.

Læringsmål:
Kurset er rettet mot nye og erfarne tillitsvalgte som skal ha en aktiv rolle i forhandlinger om lønn. Forhandlingskunnskap brukes i nærmest alle situasjoner der målet er å oppnå en avtale med en annen part, der det er både felles interesser og interessemotsetninger. Forhandlinger læres best ved å praktisere kunnskapen, derav er praktisk øvelse en viktig del av kurset.

Arkitektenes fagforbund dekker nødvendige reiseutgifter. 
 
Påmelding sendes til post@afag.no. Frist for påmeldingsfrist 19.03.2020.

Velkommen!