topcurve
transparentbg

Egen virksomhet

AFAG bistår med rådgivning og juridisk hjelp for deg som driver egen praksis og har gode forsikringsvilkår utarbeidet spesielt for egen virksomhet.

Lenke til nyttige sider på Altinn:

Informasjon om enkeltpersonforetak

 

Hvordan starte egen bedrift

 

Håndbok for enkeltpersonforetak
AFAG har i samarbeid med de andre Akademikerforeningene utarbeidet en håndbok for etablering og drift av egen praksis. Den ble utgitt i 2003, så noe av innholdet er foreldet, men den har likevel en del nyttige tips og råd.


Fra innholdet:
· Oppstart, valg av selskapsform
· Lokaler, eie eller leie
· Honorarberegning
· Regnskap
· Skatt, omsetning, fradrag
· Forsikringer
· Pensjonsordninger

Håndboken inneholder en rekke mønstereksempler på utfylling av de mest aktuelle skjemaer vi møter. Boken sendes ut gratis til våre medlemmer og kan bestilles her.

 

Gratis kurs
AFAG arrangerer årlig gratis kurs vedrørende kontraktsinngåelse, opphavsrett og regnskapsføring. Følg med her.

Kurs i regi av NAL, NLA og NIL
Som medlem av AFAG får du støtte til å delta på kurs i regi av NAL, NLA og NIL. Du må søke direkte til sekretariatet om å få refundert støtten. Søknaden må sendes inn etter at du har deltatt på kurset. Skjema for søknad finner du her.

 

Juridisk bistand
AFAGs advokater yter gratis juridisk bistand overfor egen virksomhet i saker som omfatter avtale-, erstatnings- samt opphavsrettslige spørsmål. Det gis også 1 times gratis rådgivning i skatte-,  etablerings- og regnskapsspørsmål. Vi tilbyr også det nettbaserte juridiske oppslagsverket Compendia personal. Les mer.

Bank- og forsikringstilbud DNB
Gjennom Akademikernes avtale med DNB har du som medlem mulighet til å oppnå fordeler i form av lavere priser på dine private forsikringer og bankttjenester. Kontakt DNB for mer informasjon på tlf 04800 eller les mer på dnb.no.

 

Ansvarsforsikring DNB

Driver du egen virskomhet kan AFAG tilby deg en meget gunstig ansvarsforsikring. Forsikringssum overfor oppdragsgiver totalt hele oppdraget kr. 9.000.000,- Kontakt DNB for mer informasjon på tlf 04800. Les mer.

Logg inn
Medlemsnummer:
 
Fødselsdato:
..  
Husk meg